Redizajn Jalte, Jalte iz 1971.

284

Mjuzikl Jalta, Jalta još je jedna u nizu glazbeno-scenskih poslastica koje se održavaju ovih dana povodom 438. rođendana grada Karlovca. Izveli su ga članovi Kazališta Komedija u Sportskoj dvorani na Rakovcu na oduševljenje brojnih Karlovčana.

Jalta, Jalta je poznati hrvatski mjuzikl iz 1971. godine. Libreto je napisao Milan Grgić, a redatelj je Vlado Štefančić. Autor glazbe je poznati hrvatski skladatelj Alfi Kabiljo. Praizvedba je bila 28. prosinca 1971. godine u Zagrebu. Karlovčani su imali prilike uživati u izdanju Kazališta Komedija.

Radnja se odvija za vrijeme konferencije na Jalti, kad su tamo boravili Churchill, Staljin i Roosevelt. S njima su došli i njihovi sobari: Rus Griša, Amerikanac Larry i Englez Stanley. Oni su smješteni u vilu Aramovski, o kojoj brine kućepaziteljica Nina Filipovna. Međutim, sobari nemaju povjerenja jedan u drugog. Počnu se dogovarati kako bi podijelili svijet, možda bi I uspjeli da na Antarktiku ne postoji jedno mjesto koje se zove zelena livada I o kojem njihovi šefovi ništa ne znaju. Ono što ih više muči od podijele svijeta je ljubav, sva trojica su zaljubljena u Ninu Filipovnu.

Karlovčani, koji su ispunili Sportsku dvoranu, ne samo do posljednjeg mjesta, već smijehom i pljeskom uživali su ovom legendarnom mjuziklu.