20 godina svijeta u malom

Zatvoren 20. Međunarodni festival folklora

143

Sinoć je službeno zatvoren 20. Međunarodni festival folklora. Tijekom tjedan dana sudionici su plesali u mnogim dijelovima grada i županije. Priuštili su nam brojne nastupe, ali i spontana druženja. I ove je godine ostvaren cilj festivala, a to je pokazati druge kulture, ali i potaknuti ljubav prema onome što mi imamo.

Završio je i 20. Međunarodni festival folklora. Uz sve vrijednosti koje njeguje svih ovih godina, uveli su i neke novitete, a već je počela priprema i 21. festivala, istaknuo je direktor festivala Željko Štajcer, posebno se zahvalivši svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji.

Od prvog festivala 1998. godine do danas najveću podršku organizatori imaju od Grada i Županije. Ipak, najveća zasluga za organizaciju pripada članovima Folklornog ansambla Matija Gubec. Zbog njihovog truda i zalaganja tijekom ovih dvadeset godina, ali i prije, tijekom Domovinskog rata, dobit će plaketu Grada Karlovca, istaknula je predsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca Marijana Tomičić.

Nakon što se zahvalila i organizatorima i sudionicima na svemu što su utkali u ovaj festival, Tomičić je pripala čast da u ime gradonačelnika Damira Mandića i službeno zatvori festival.