zv ljeto 2

”Gazda” u petak otvara Riječno kino

Filmom ”Gazda” već ovog petka u 21.30 sati počinje Riječno kino na Foginovom. Ove godine program se odvija u sedam gradova i općina, donosi ukupno 15 filmskih naslova od kojih su dva za najmlađe, a tu su naravno i popratni sadržaji. Kako najavljuju organizatori, žanrova ima za sve ukuse, a prvi puta film ćete doista moći gledati i na rijeci i to na Kupi.

– Pripremili smo film iznenađenja, tako ćemo projekciju jednog filma imati na Žitnoj lađi i to će biti 4. kolovoza. Bit će tu i dodatnih sadržaja poput nezaobilazne utrke luftićima i kviza znanja, ali i brojnih radionica, najavila je Ksenija Sanković iz Kinokluba Karlovac.

Uz Karlovac, Dugu Resu, Ogulin, Jastrebarsko, Kamanje i Lasinju, filmovi prvi puta stižu i u Barilović.

– U Bariloviću ćemo 3. kolovoza prikazati film ”Lov na divljake” i to na Starom gradu gdje će prije projekcije biti održana arheološka radionica, dodala je Sanković.

Kada u Karlovcu nije bilo niti govora o mogućnosti otvorenja kina, krenulo je Riječno kino i to vrlo skromno. Danas je kvalitetna manifestacija bez koje ljeto u Karlovcu i Karlovačkoj županije ne možemo niti zamisliti.

– Ovdje pokazujemo kako možemo povezati kulturu s prirodnim ljepotama i baštinom i zato smatram da je na našem jedinstvenom kupalištu na rijeci spoj s jedinstvenim kinom jedna lijepa priča, karlovačka priča koja će trajati još godinama, izjavila je zamjenica gradonačelnika Karlovca Andreja Navijalić.

Riječno kino u prosjeku ima od 8 do 10 tisuća posjetitelja, a organizatori se nadaju da će ove godine brojka biti još veća i da će ih poslužiti vrijeme. Cijeli program pogledajte ovdje.