Mandić: “Za Karlovac ću se boriti pristojno, ali drsko!”

449

Čestitke na projektima realiziranima u prethodnom razdoblju, a u budućnosti nastojanje za otvaranjem novih radnih mjesta i žešća borba za pozicioniranje Karlovca na karti Hrvatske. Sažetak je to govora novog gradonačelnika Damira Mandića, koji se danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća po prvi puta obratio gostima u ovoj ulozi.

Svom prethodniku Damiru Jeliću i njegovim suradnicima, kao i vijećnicima iz proteklog mandata, i onima iz redova vladajućih i opozicijskima, gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je na učinjenom u proteklim godinama.

“Naš cilj u narednom razdoblju je podržati sve one koji će otvoriti barem jedno radno mjesto, bilo to u obrtništvu, turizmu ili poljoprivredi. Cilj nam je i da budemo socijalno osjetljiv grad, to mora biti jedan od stupova gradske politike. Karlovac je poželjan grad za život, ali u borbi za svoj prostor na državnoj razini moramo pridodati pozitivne drskosti i tražiti stvari koje nam pripadaju, a do sada ih nismo dobili”, poručio je Mandić. Kao prioritetne projekte, između ostalog, spomenuo je obnovu Zvijezde, obranu od poplava, uređenje poslovne zone Gornje Mekušje i korištenje geotermalnih izvora energije.

Karlovčanima je rođendan grada čestitala i predsjednica Gradskog vijeća Marijana Tomičić. Župan Karlovačke županije Damir Jelić gostima se pak ovaj put obratio kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade najzaslužnijim građanima, a one su ove godine otišle u ruke ravnatelja Gradskog kazališta Zorin dom Srećka Šestana i inovatora Marka Bubaša. Plakete su pak dobili Davor Jurčević, Blažica Škrinjar, Borivoj Vitas, mons. Antun Sente, FA Matija Gubec, Zlatko Petrić, Ratko Pogačić i Emil Črne. U ime nagrađenih zahvalu je uputio Marko Bubaš.