Foto dani mladih ovog kolovoza ponovo u Karlovcu

Foto dani mladih ove godine se održavaju sedmi put, a ove godine opet će biti održani u Karlovcu, gdje se održavaju već treću godinu za redom. Ovogodišnje izdanje foto natječaja za mlade fotografe održava se od 10. do 15. kolovoza, te je po prvi put međunarodnog karaktera.

Za titulu najboljeg mladog fotografa borit će se četrdesetak mladih foto umjetnika. Natjecateljski dio programa obuhvaća tri natjecateljske kategorije: Turističku fotografiju, Umjetničku fotografiju i Reklamnu fotografiju u kojima će sudionici iskazivati vještine fotografiranja s modelom i fotografiranja na zadanu temu.

U sklopu Foto dana mladih bit će održan razni popratni program, kao Pickup Music Festival, Filmski Attachment, FDMfun, te razne izložbe.

Zanimljivo je da ovaj projekt organiziraju mladi volonteri, koji svake godine uspiju organizirati višednevnu manifestaciju za mlade. Ove godine najzanimljiviji dio za sudionike, ali i za građane je glazbeni dio, odnosno Pickup Music Festival, kad nastupaju poznati hrvatski bendovi Let 3 i JINX.

Filmski dio manifestacije bit će predstavljen na platnu od čak 11 metara. Karlovčani će tako nagrađivani irski film “Sing street” 13. kolovoza gledati na najvećem platnu do sada.