Potisan ugovor o funkcionalnoj integraciji karlovačke i ogulinske bolnice

Nakon bolnica u Osijeku i Našicama čijim je pripajanjem prošli tjedan započeo proces tzv. funkcionalne integracije hrvatskih bolnica, danas je u uredu karlovačkog župana Damira Jelića potpisan ugovor o pripajanju karlovačke i ogulinske bolnica.

Ugovor o funkcionalnoj integraciji potpisali su ravnatelji Opće bolnice Karlovac Ervin Jančić i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin Josip Zorko. Kako je rečeno prilikom potpisivanja ugovora, funkcionalna integracija za cilj ima podići kvalitetu zdravstvenih usluge te omogućiti racionalnije upravljanje bolnicama, s manje troškova.

Pacijenti u ove dvije bolnice neće biti zakinuti u nijednom segmentu. Sve službe koje trebaju, a to su četiri, nastavit će raditi u obje bolnice. Osim funkcionalnosti najvažnije što će dobiti ogulinska bolnica je mogućnost razvoja palijativne medicine,a također će dobiti i  Odjel za respiraciju, kazao je državni tajnik Željko Plazović.

Osim funkcionalnosti najvažnije što će dobiti ogulinska bolnica je mogućnost razvoja palijativne medicine,a također će dobiti i potreban Odjel za respiraciju.