Plenumi Prve i Druge županijske lige

941

Održan je plenum klubova Prve i Druge županijske nogometne lige u prostorijama Nogometnog saveza Karlovačke županije. Govorilo se o prošloj sezoni, verifikaciji klubova u novoj sezoni te o obvezama klubova za novu natjecateljsku sezonu. Održan je i ždrijeb parova 1. kola Županijskog kupa.

Početak je nove natjecateljske sezone u županijskim ligama. Održane su plenarne sjednice Prve i Druge županijske nogometne lige na kojima su doneseni određeni zaključci za početak nove sezone. Klubovi su upoznati sa zaključcima izvršnog odbora Nogometnog saveza Karlovačke županije.

Napravljen je i raspored natjecanja za novu sezonu. Lige počinju 27. kolovoza, 1. kolo i u Prvoj i u Drugoj županijskoj ligi za seniore. Tjedan dana prije toga po standardnom običaju je 1. kolo Županijskog nogometnog kupa, a mladež kreće prvi vikend u mjesecu rujnu, najavio je tajnik Nogometnog saveza Karlovačke županije Tomislav Kuzman.

Ima i nekih promjena u odnosu na prošlu sezonu. Prvak Prve županijske lige NK Slunj uspješno je prošao kvalifikacije i ušao u Četvrtu hrvatsku ligu, gdje će igrati zajedno s NK Karlovcem. U Prvu ligu su iz Druge ušli NK Vatrogasac, NK Josipdol i NK Vojnić 95, a iz Prve lige su ispali NK Vrlovka i NK Mladost Rečica. Prva liga će i u ovoj sezoni imati deset klubova, igrat će se 27 kola, 14 u jesenskom dijelu, 13 u proljetnom nastavku.

Novost je i da je druga županijska liga u ovoj sezoni jedinstvena, što znači da nije više podijeljena u dvije grupe, nego će svi igrati u jednoj ligi koja će imati 14 klubova, igrat će se dvokružno13 kola na jesen i 13 na proljeće.