Ljetni gimnastički kamp u Selcu

761

U tijeku je prvi turnus Ljetnog gimnastičkog kampa Selce koji sredinom ljetnih praznika u Hostelu Karlovac u Selcu već tradicionalno organizira Gimnastički klub Karlovac. Kamp je podijeljen u dva turnusa. Prvi je započeo 28. srpnja i traje do 5. kolovoza, a drugi će trajati od 5. do 12. kolovoza. Bit će tu intenzivnog treninga, ali i društvenih igara, uživanja u suncu i moru.

Oko 140 sudionika prvog turnusa članovi su klubova iz svih dijelova Hrvatske od Dubrovnika, Šibenika, Rijeke i Samobora te Duge Rese i Karlovca kao domaćina, do susjeda iz Ljubljane čiji dolazak pomalo prelazi u tradiciju.

Dočekao ih je predsjednik kluba organizatora prof. Ivan Janković. Tom se prilokom osvrnuo na 21 godinu dugu tradiciju i kontinuitet ljetnog gimnastičkog kampa,uz nadu da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti, uz svesrdnu podršku i dobru komunikaciju s novim vodstvom Hostela Karlovac. Riječi pozdrava uputio je i predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovačke županije mr. sc. Željko Šančić, a na prvom treningu sve nazočne pozdravio je direktor Hostela Karlovac prof. Dario Smojver koji je uputio vrlo afirmativne riječi pohvale za kontinuirani dolazak i primjerenu organizaciju kampa.

Nakon dolaska i smještaja u hostel odrađeni su i prvi treninzi pripremnog dijela sezone, a neizbježna su atraktivna kupanja te impresivni skokovi u vodu. Svi sudionici sudjelovali su u izletu brodom na Sv. Marak na otoku Krku. U planu je tradicionalna ljetna gimnastička akademija, prikaz rada s ciljem prezentiranja svega naučenog tijekom priprema, koju mještani i uobičajeni gosti Selca sa zanimanjem redovito prate.

Na kampu su osigurani vrhunski uvjeti za treninge te međusobnu suradnju nazočnih sportskih stručnjaka. Svi sudionici iskazuju uvjerenje da je ovaj kamp iznimno dobar uvod u novu natjecateljsku sezonu.