Natjecanje orača Karlovačke županije

U subotu, 5. kolovoza 2017. godine u oranju će se okušati najbolji orači Karlovačke županije te će imati priliku odmjeriti snage u dvije kategorije. U kategoriji pluga ravnjaka za koju se prijavilo pet natjecatelja te kategorija pluga premetnjaka za koju se prijavilo četiri natjecatelja.

Natjecanje orača karlovačke županije održava se trinaestu godinu za redom, a ove godine natjecanje će biti u općini Barilović u mjestu Doljnji Velemerići. Natjecanje je organizirano u suradnji s Karlovačkom županijom, Općinom Barilović, Savjetodavnom službom i Udrugom orača Karlovačke županije. Ovaj događaj prigoda je za promociju poljoprivrede i ratarstva koji su danas često zaboravljeni i zanemareni. Osim zabave važan je segment pozitivnog promoviranja života na selu.

Prijava orača počinje od 8 sati ujutro, nakon čega natjecatelje očekuje izvlačenje startnih brojeva. Zatim slijedi svečano otvaranje natjecanja te početak oranja u 10 i 30 sati. U poslijepodnevnim satima održat će se proglašenje rezultata i dodjela nagrada. Dva najbolja orača s ovog natjecanja moći će se natjecati i na državnom natjecanju orača Republike Hrvatske u Zagrebačkoj županiji.