Izložbom Juliena Duvala na Dubovcu počinju Foto dani mladih

154

Izložbom fotografija „Vision of Sounds“ francusko-hrvatskog fotografa Juliena Duvala u atriju Starog grada Dubovca je najavljeno ovogodišnje izdanje Foto dana mladih. Izložba je retrospektiva četverogodišnjeg Duvalovog rada, odnosno najbolje fotografije koje je uslikao na glazbenih festivalima i koncertima. Ujedno je to i najava najvećeg natjecanja mladih fotografa u Hrvatskoj.

Osnovni motiv izložbe koji se proteže kroz sve fotografije je trenutak, odnosno emocija inspirirana glazbom, kazao je autor izložbe. Želio sam inspirirati mlade fotografe i pokazati im da i glazbena fotografija može biti umjetnička te da je bez obzira na snažnu konkurenciju ipak moguće pronaći svoj put u svijetu festivalske fotografije, kazao je Duval na otvorenju izložbe.

 

Direktor festivala Filip Trezner najavio je brojne sadržaje Foto dana mladih u kojima će od 10. do 15. kolovoza imati prilike uživati i sudionici i publika. Ove godine u sklopu manifestacije bit održan još jedan PickUp Music Festival na kojem će nastupiti Let3 i Jinx.

 

Foto dani mladih počinju sutra, a osnovu programa čini fotografsko natjecanje u tri kategorije: Turistička, Reklamna i Umjetnička fotografija. O svemu će odlučivati žiri koji će kroz tri dana natjecateljskog programa pratiti rad mladih fotografa, suradnju s modelima, ali i kreativna rješenja koja će uhvatiti objektivima svojih fotoaparata.