Baka s trima kćerima i dvadesetero unučadi hodočastila svetom Josipu

101

Nacionalno Svetište Josipa na Dubovcu sve je više ispunjeno hodočasnicima. Svako od njih ima svoj vlastiti doživljaj Karlovca ali i Svetišta pa tako i svetog Josipa. Svakog od njih dotakne nešto drugačije a mnogi od njih žele podijeliti svoje osjećaje i razmišljanja. To  je učinila i jedna hodočasnica čija je priča ustinu jedinstvena.

“Mi smo tri obitelji. Obitelj Roberta i Marte Čauš, koja nas je vodila, Dubravka i Elizabeta Naglić, te Elia i Petre Buratta. S nam je baka Ivanka Fabiani. Ove tri obitelji su povezane tak da smo nas tri sestre, a spomenuta baka je naša mama. Svaka obitelj je došla s osobnim nakanama i molitvom svetom Josipu i sigurna sam da ćemo se radosno vratiti kako bi zahvalili ovom velikom svecu, svetom Josipu. Svetište je jako lijepo, no ono što me iznenadilo je to da sam odmah osjetila nutarnju duhovnu jaku vezu, povezanost, povjerenje i bliskost s osobom svetog Josipa. Neka nas uistinu brani zagovor svetog Josipa, pomaže i posveti sve nas i sve naše obitelji!” zapisala je Petra Buratta u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 9. kolovoza 2017. godine.

Spomenute obitelji: Čauš koja ima petero, Naglić sedmero i Buratta osmero djece sudjelovale su na misnom slavlju koje je predvodio dr. Vlado Mikšić, supsidijar Svetišta. Nakon misnog slavlja hodočasnicima kako malim tako i velikim mons. Antun Sente, ml., rektor ispričao je priče brojnih hodočasnika o uslišanim molitvama pri svetom Josipu u Karlovcu, te ih upoznao s poviješću Svetišta kao i štovanjem svetoga Josipa u Hrvata. Dvadesetero bratića i sestrični pod vodstvom Marte Čauš, vjeroučiteljice, dok su stariji razgledavali prostore i sadržaje Nacionalnog svetišta, brzo su iskoristili pozornicu Velike dvorane Svetišta te za svoje roditelje i okupljene mlade Karlovčane uvježbali i prikazali kratki skeč o ljepoti utjecanja svetom Josipu.