Energetska obnova Stare škole na Dubovcu i PŠ Tušilović

Ljetni školski praznici uvijek su vrijeme za uređenje škola. Tako je i u maloj školi osnovne škole Dubovac u kojoj se užurbano radi na energetskoj obnovi zgrade. Radovi bi trebali biti gotovi početkom listopada.

Nakon što je krajem prošle godine završila energetska obnova Osnovne škole Dubovac, vrijeme je došlo i za obnovu male škole u Nemčićevoj ulici. Kako protiču radovi danas je došla provjeriti zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić.

Vrijednost investicije je 600 tisuća kuna, a sufinancirana je sa 60 posto sredstava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Dubovačka škola je, uz školu u Grabriku jedna od najvećih škola u Karlovcu i broji više od 770 učenika. Staru školu na Dubovcu polazi oko 180 učenika. Navijalić je najavila i da bi idući tjedan trebao biti raspisan javni natječaj i za energetske obnove osnovnih škola Skakavac i Švarča.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade započeli su nedavno i u Područnoj školi Tušilović. U toj školi raste broj učenika tako da će oni dobiti i još jednu učionicu. I ovu školu je danas obišla zamjenica karlovačkog gradonačelnika.

Budući da je turanjska područna škola u Tušiloviću među rijetkima koja bilježi veći broj učenika, treba im veći prostor. Zato je Mjesni odbor koji je koristio jednu prostoriju u školi ustupio svoj prostor koji će biti uređen za potrebe učenika. Investicija u školi u Tušiloviću vrijedna je 200 tisuća kuna.

Radovi u Područnoj školi Tušilović trebali bi biti gotovi do početka nove školske godine.