Karlovačke mažoretkinje plasirale su se na Europsko prvenstvo

Karlovačke mažoretkinje su se i ove godine plasirale na Europsko prvenstvo mažoretkinja i to sa sva tri natjecateljska sastava, uzrasti djevojaka od 8 do 17 godina.

Svoj plasman su osigurale odličnim rezultatima na Državnom prvenstvu koje se održalo upravo u Karlovcu. Naime, najmlađi sastav, kadetkinje su osvojivši 2. mjesto postale viceprvakinje države u kategoriji kadeta. Juniorski sastav je u teškoj konkurenciji osvojio 4. mjesto, a najstariji sastav, seniorke su osvojile 3. mjesto, te po dobivenim bodovima od sudaca, i zlatni ststus mažoretkinja za 2017. godinu.

Na europskom prvenstvu sudjelovat će preko 1000 mažoretkinja iz cijele Europe i natjecat će se u kategorijama štap i mace po dobnim razredima u formacijskom i neformacijskom obliku. Karlovačke mažoretkinje će se natjecati u kategoriji štap u formacijskom obliku. Kadetski sastav će svoje plesno umijeće pokazati i ”boriti” se za što bolji plasman u konkurenciji od 16 timova, juniorski od 17, a seniorski od 13 timova.

Karlovčanke mažuretkinje se svakodnevnim treninzima zajedno sa svojim trenericama vrijedno pripremaju za nadolazeće prvenstvo.