Obrtnički sajam i sajam ekoloških proizvoda ove će godine biti održan od 19. do 22. rujna na Starom placu. Novitet je što će nakon toga, 23. i 24. rujna biti održan 1. sajam kontinentalnog turizma i smotra vivodinskih vinara.

Na Sajmu će sudjelovati više od 80 izlagača iz šest hrvatskih županija te gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Prvi puta u organizaciju Sajma uključen je i Grad Karlovac.

 

Svečano otvorenje Sajma je u utorak, 19. rujna u 17 sati, a očekuje se dolazak potpredsjednice Vlade i minstrice gospodarstva i obrta Martine Dalić. Srijeda je predviđena za predstavljanje ceha građevinara, a četvrtak je dan ceha frizera i kozmetičara te cvjećara. U petak 22. rujna je Dan strukovnih škola.

Osim 14. obrtničkog sajma bit će održan i 4. sajam ekoloških proizvoda. Uz  ljekovito bilje, med, voće, povrće, bit će predstavljena Etična banka, savjete će davati djelatnici Savjetodavne službe, Pučko otvoreno učilište Karlovac predstavit će programr obrazovanja za zanimanja u poljoprivredi, izložba strojeva.

 

Sajam će se u budućnosti morati širiti jer nedostaje prostora. Zvijezda za to daje pregršt mogućnosti i živnut će, što itekako zaslužuje, zaključuju organizatori Sajma.