Gradonačelnik obišao Muzej planinarstva i ekspedicionizma i obećao pomoć institucija

847

Institucije ne rade svoj posao. Poruka je to koju su s konferencije za medije poslali članovi Savjeta Muzeja planinarstva i ekspedicionizma grada Karlovca. Ovaj muzej zaslužuje veću pažnju i mora postati dio turističke i kulturne ponude grada jer je planinarstvo dio karlovačke baštine, kažu iz Savjeta.

Jedan od glavnih razloga osnivanja Savjeta je bila sudbina koja je zadesila eksponate godinama skupljanje od strane Josipa Žunca koji su nakon njegove smrti završili tko zna gdje, kaže Mladen Kuka. Cilj je pokazati da Karlovac ima brend ekspedicionizma koji je potrebno promovirati.

 

 

U Savjetu muzeja su Mladen Kuka, Milan Kruhek, Rudolf Starić i Zvonimir Gerber.

Vilu Anzić, odnosno muzej planinarstva i ekspedicionizma posjetio je i gradonačelnik Damir Mandić koji je najavio pomoć pri boljem pozicioniranju muzeja, ali i veću ulogu Gradskog muzeja i Turističke zajednice u njegovoj promociji i radu.

Ovakve inicijative koje su plod pojedinca vrijedi podržati na razini grada, kaže Mandić i ističe da je Muzej potrebno promatrati iz perspektive turističke ponude. Turistička zajednica bi trebala vidjeti na koji način pozicionirati muzej, ali i Gradski muzej bi trebao pronaći svoj interes, kaže Mandić.

Iz novoosnovanog Savjeta muzeja poručuju kako će svakodnevno pritiskati institucije kako bi projekt bio podržan i kako bi se njegova vrijednost prepoznala na puno široj razini.