Bogata nova sezona u Zorin domu

215

Karlovačku publiku očekuje nova atraktivna kazališna sezona. Najavljeno je to na konfereciji za medije u Zorin domu, na kojoj je bilo riječi i o vrlo uspješnoj prošloj sezoni, čiji će nivo zadržati, a možda i nadmašiti, nova sezona. Nastavlja se i projekt “Kina u kazalištu”, koje započinje s nekoliko odličnih naslova renomiranih redatelja i također nastavlja provjerenu uspješnu praksu prošle sezone.

U uspješnoj prošloj sezoni izvedeno je 350 programa u Karlovcu i na gostovanjima u po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu, a tu su i sudjelovanja na 21 festivalu, od kojih su četiri međunarodna.

Osim sufinanciranja od Karlovačke županije i Ministarstva kulture, ostvarili su i značajan vlastiti prihod od oko milijun i 33 tisuće kuna. Prodano je gotovo 82 i pol tisuće ulaznica, oko 3 i pol tisuće više nego prethodne sezone.

Velik trud i zalaganje urodili su i brojnim nagradama. U novoj sezoni karlovačku publiku također očekuje bogat program. Osim repriza i dalje atraktivnih predstava, najvljeno je nekoliko premijera. Kao prvu premijeru pripremili su pravu poslasticu, “Važno je zvati se Ernest” Oscara Wildea. Slijede premijere predstava “Jaje”, Zlatka Krilića, “U potrazi za slovom R” Petre Cicvarić i “Dobri čovjek Bažulek” Nina Škrabe.

Dodatni niz poslastica pripremljen je i u nastavku projekta “Kino u kazalištu”, koje je u prvom izdanju pokazalo velik interes karlovačke publike. Sjajni naslovi koji će biti emitirani u listopadu trebali bi privući publiku i za sve što slijedi. Novi kvartal “Kina u kazalištu” otvara “City Society” Woodyja Alena, slijede “Julieta”, Pedra Almodovara, “The Beatles Eight Days A Week” Rona Howarda i  Nepoznata djevojka Jan Pierre Dardennea.

S obzirom na to da je prošla sezona pokazala izuzetan interes i uspjeh, termin – ponedjeljak navečer i cijena ulaznice – 25 kuna, ostaju isti. Sudeći po ovako dobrim kazališnim najavama, u nadolazećim jesenskim i zimskim danima ostaje nam samo dobra zabava.