Jakov i Josip Cipurić, Tomislav Frklić i Marija Jevtić NAJvolonteri grada Karlovca

Lokalni volonterski centar VolonterKA, kojeg vodi udruga Carpe Diem, organizirala je na karlovačkoj Promenadi 5. Festival volonterizma. Bila je to prilika da građani doznaju više o volonterskim aktivnostima, a dodijeljene su i nagrade najboljim karlovačkim volonterima.

Nagrada NAJvolonter grada Karlovca dodijeljena je u četiri kategorije koje su određene po dobnim skupinama. Tako je najmlađi volonter Jakov Cipurić iz udruge Turbina promjena dobitnik nagrade u kategoriji od 14 do 19 godina, dok je u kategoriji do 29 godina najvolonter Josip Cipurić iz iste udruge. U kategoriji od 30 do 60 godina najbolji volonter je Tomislav Frklić, dok je najvolonterka u najstarijoj kategoriji, 60+, Marija Jevtić.

Za nagradu NAJvolonter prijavilo se tek petnaestak volontera iako u bazi volontera postoji više od 200 volontera. No, iz udruga civilnog društva smatraju da Karlovčani znaju što znači volontirati i dobri su volonteri.

Festival volonterizma ove je godine organiziran u sklopu projekta „Volonterska školica“, čiji je jedan od ciljeva doprinijeti razvoju odgoja i obrazovanja za volontiranje na području Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, koji je sufinanciran sredstvima EU-e i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.