Proslavljen Dan Općine Žumberak

Općina Žumberak u Kostanjevcu postoji već 22 godine. Kako bi se prisjetili prošlosti ali i spomenuli se sadašnjih događaja i projekta u petak, 22. rujna je održana svečana sjednica.

U prekrasnom krajoliku u parku prirode “Žumberak – Samoborsko gorje” nalazi se često puta zaboravljena općina. Ona se prije 22 godine razdružila od Jastrebarskog te tada nije postojala gotovo nikakva infrastruktura, međutim danas se situacija mijenja, a veliku ulogu u tome ima Zagrebačka županija.

– Ove smo godine preko 3 600 000 kuna uložili u razvoj infratsrukture, posebno cestovne. Uložilo se za prometnice koje nisu kategorizirane i spadaju u nadzor Općine tako i za naše županijske ceste, izjavio je Stjepan Kožić, Zagrebački župan.

U Općini se mogu pohvaliti i s projektima i investicijama na području Žumberka koje pridonose njezinom razvitku. Ništa to ne bi značilo da nema ljudi koji rade na razvitku ovog područja jer bi Žumberak bez njih bio davno zaboravljen. Upravo takvim ljudima svečano su dodjeljena priznanja. I naš novinar Josip Grdina dobio je priznanje jer godinama piše i govori o ljepotama ali i o problemima Žumberka.

Priznanja su dodjeljena i DVD- u Petričko Selo, županu Stjepanu Kožiću i Turskoj razvojnoj agenciji Tika odnosno njezinom predstavniku Hasimu Kocu.