I ove jeseni kreće inicijativa “40 dana za život”

 

„40 dana za život“ je svjetska, ekumenska, molitvena i miroljubiva inicijativa za život. Molitvena bdijenja ispred bolnica su svake godine u proljeće i jesen kroz 40 dana, a molitva, post i osvješćivanje lokalne zajednice traju kroz cijelu godinu.

Ove jeseni u karlovcu se moli od srijede, 27. rujna do 5.studenog. U Hrvatskoj je molitveno bdijenje ispred bolnica u 28 gradova, a u svijetu sudjeluje stotine. U Karlovcu se molii svaki dan u tom periodu od 9 do 21 sat ispred Opće bolnice Karlovac.

U srijedu, 27.rujna u 9 sati blagoslovom svećenika svečano će se otvoriti bdijenje ispred karlovačke bolnice.

U subotu, 30. rujna, održat će se program “Karlovac za život”. Karlovac je taj dan uz Pulu i Rijeku mjesto koje će posjetiti nacionalno vodstva inicijative. Na mjesto bdijenja dolaze u 17 sati, a sveta misa za nerođene je u 18 i 30 sati u crkvi Presvetog srca Isusova.

Nakon mise bit će predstavljanje knjige “40 dana za život” prevedene na hrvatski jezik. Knjigu će predstaviti nacionalni voditelj Ante Čaljkušić. Pozivaju sve da se odazovu na predstavljanje knjige koju su napisali pokretači inicijative, Amerikanci David Bereit i Shawn Carney.