Proglašeni pobjednici natječaja “Moja prva knjiga”

243

Svečana dodjela nagrada najboljim malim autorima i autoricama s ovogodišnjeg izdanja natječaja “Moja prva knjiga” održana je u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa. Državni natječaj na kojem sudjeluju učenici iz cijele Hrvatske postao je već prepoznatljiv po pronalasku mladih literarnih i likovnih umjetnika.

Biti izabran među sedam najboljih autora između čak 536 prijavljenih radova nije mala stvar. Natječaj “Moja prva knjiga” sastoji se od pisanja i ilustriranja vlastite priče, a najbolja djela nagrađuju se tiskanjem slikovnica. Sedmero prvonagrađenih na ovogodišnjem natječaju nagrade su uručile dječje književnice Silvija Šesto i Sanja Pilić, koje su ujedno bile članice žirija.

Natječaj “Moja prva knjiga” koji provodi udruga Kalibra prvi je puta organiziran prije 13 godina. U početku je zamišljen samo za karlovačke osnovce, no tijekom godina se proširio te danas obuhvaća cijelu Hrvatsku.

Među prvonagrađenima ove godine nije bilo karlovačkih učenika, ali Noa Kralj iz OŠ Dragojla Jarnević za svoju je slikovnicu “Pustolovina života” osvojio treću nagradu. Malim Karlovčanima više sreće drugi put, a novi natječaj bit će raspisan već u listopadu.