Učenici osmih razreda iz slavonskih škola u Karlovcu uče o Domovinskom ratu

269

Oko 300 učenika nekoliko slavonskih osnovnih škola na terensku su nastavu došli u Karlovac kako bi proširili znanje o Domovinskom ratu. U sklopu posjete obišli su Turanj, Aleju branitelja, Stari grad Dubovac i Aquatiku.

Ovaj pilot projekt provodi Gradski muzej Karlovac s Javnom ustanovom “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar”, a pokrovitelj je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Domaćin učenicima osmih razreda iz Našica, Jelisavaca, Budrovca, Satnice Đakovačke, Đakova, Strizivojne i Koške bila je Osnovna škola Švarča.

Predavanje o Domovinskom ratu održali su branitelji, koji su učenike upoznali s ratnim događanjima na našem području i prikazali film Karlovac obranjeni grad.

Iako je Domovinski rat premalo zastupljen u nastavi osnovnoškolaca pa i srednjoškolaca, nastavnici se trude naučiti ih više o ovoj temi kroz obilježavanja raznih obljetnica i slično, a djeca uče i od članova obitelji. Međutim to nije dovoljno, slažu se svi.

Za djecu je ovo bila prilika i da upoznaju Karlovac pa su u sklopu terenske nastave obišli Turanj, Aleju branitelja, Stari grad Dubovac i Aquatiku.