Udruga slijepih USKA tiskala je uz financijsku podršku Grada Karlovca novo izdanje svoje popularne slikovnice o psima vodičima Eriku i Zoli. Slikovnice je djeci iz karlovačkih vrtića podijelio gradonačelnik Damir Mandić.

1.200 novih primjeraka popularne slikovnice o psima vodičima “Erik i Zola u šetnji gradom” stići će ovih dana u ruke svih karlovačkih predškolaca. Prvi primjerci uručeni su im danas u vrtiću Rakovac. Radi se o nastavku nagrađivanog projekta “Pruži mi ruku, budi mi prijatelj”.

 

Objavljivanjem slikovnica na temu slijepih osoba, karlovačka udruga USKA već godinama senzibilizira najmlađu djecu o načinu njihova života, uči o pomagalima kojima se koriste slijepe osobe, kao i psima vodičima koji im pomažu u svakodnevnim situacijama.

Cilj projekta “Pruži mi ruku, budi mi prijatelj” je integracija slijepe djece u redovan predškolski i školski obrazovni sustav, te osvještavanje i edukacija djece, djelatnika, roditelja, djedova i baka te šire javnosti o pristupu i komunikaciji sa slijepim osobama, kaže predsjednik Udruge slijepih USKA Mirsad Bećirović.