Čitateljski maraton u Gradskoj knjižnici “Ivana Gorana Kovačića”

U cijeloj Hrvatskoj danas se čita u školama, vrtićima, domovima umirovljenika, otvorenim prostorima, knjižnicama. Cilj je popularizacija čitanja. Čitateljski maraton održan je i u Gradskoj knjižnici “Ivana Gorana Kovačića”.

U sklopu tradicionalnog Mjeseca hrvatske knjige, na području cijele Hrvatsko tradicionalno se održava i čitateljski maraton svakog 23. listopada na području cijele Hrvatske.

U karlovačkoj Gradskoj knjižnici održana su tri događanja u sklopu čitateljskog maratona, dva za djecu jedan za odrasle. Jutarnji dio bio je posvećen Faustu Vrančiću. Učenicima četvrtih razreda OŠ “Dragojle Jarnević” čitane su slikovnice “Leteći čovjek” Zdenke Bilušić i “Faust Vrančić” Marijane Borić. Odličan povod da se čita baš Vrančića je 400-ta godišnjica od njegove smrti, kao i izdanja njegove knjige Machinae novae.

Poslijepodne se čitala slikovnica “Nikola Tesla – snovi koji su nam donijeli struju” Vere Vujović, a sastao se i čitateljski klub Cheetalice. U Karlovcu se dosta čita, ističu u Gradskoj knjižnici. Osim Cheetalica, djeluje i čitateljski klub za slijepe i slabovidne “Bijela sova”, a uskoro će se formirati i novi zaljubitelje poezije.