Najveći do sada Sajam poslova, u potragu za radnicima stigle i dvije slovenske tvrtke

Sajam poslova, deveti po redu, održan je danas u Karlovcu. Ove godine sudjelovao je rekordan broj izlagača – 46 tvrtki, ustanova i udruga koje traže radnike. Ujedno su predstavljene srednje škole s područja naše županije. Kao i svake godine, okupio se velik broj nezaposlenih, učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola, njihovih roditelja, ali i svih onih koji već rade, ali razmišljaju o promjeni posla.

Za poslodavce je Sajam poslova prilika da predstave svoje tvrtke i potrebe za kadrovima, dok su posjetitelji mogli na jednom mjestu prikupiti informacije o potražnji na lokalnom tržištu rada, predstaviti se potencijalnim poslodavcima i ostaviti im svoje životopise. Ovogodišnji sajam bio je specifičan iz dva razloga, istaknuto je prilikom otvorenja. Prvi razlog je najveći do sada odaziv poslodavaca, a drugi nikad manji broj nezaposlenih u Karlovačkoj županiji. Da u nekim granama doista nedostaje radne snage dokaz su i poslodavci koji su u potrazi za radnicima u Karlovac potegnuli preko granice, iz Slovenije, kaže pročelnica HZZ Karlovac Ivana Mehle.

Sajam poslova ujedno je mjesto na kojemu srednje škole predstavljaju svoje obrazovne programe. Što se tiče usklađivanja obrazovanja i potreba na tržištu rada nužne su promjene, istaknuo je župan Damir Jelić. Iz Grada Karlovca pak s ciljem daljnjeg smanjenja broja nezaposlenih najavljuju više novca za poticaje poduzetnicima u idućoj godini, što bi, nadaju se, trebalo rezultirati poticanjem zapošljavanja.

Životopisi su predani, a sada su na potezi – poslodavci.