Upoznajte Pohapanca, novog lika iz pera Ivane Francisković Olrom

Karlovačka književnica za djecu Ivana Francisković Olrom predstavila je javnosti svoje najnovije djelo – Pohapanca. Nova knjiga, za razliku od četiri ranije objavljene, ima više teksta, a namijenjena je, prije svega, najzahtjevnijoj publici – onoj u pubertetu.

Pohapanac je novi lik iz pera karlovačke dječje spisateljice Ivane Francisković Olrom. Priliku da ga prvi upoznaju, dobili su danas učenici iz OŠ Dragojla Jarnević, na književnom susretu koji je održan u gradskoj knjižnici, u povodu Mjeseca hrvatske knjige. Pohapanac je Ivanina peta knjiga za djecu, a nova priča, poručuje autorica, namijenjena je svim pubertetlijama, onima koji će to tek postati, onima koji su to bili, ali i svima koji su “osuđeni” na suživot s njima.

Knjiga je nastajala nekoliko mjeseci. Sama priča je napisana brzo, a nešto duže trajao je rad na popratnim ilustracijama. Autorica ilustracija je, također Karlovčanka, Gordana Ivković.

Izdavač je Naklada Šumek, a tiskanje knjige poduprijeo je Grad Karlovac na temelju Programa javnih potreba u kulturi. Službena promocija očekuje se početkom prosinca.