Radionica izrade fanzina večeras u MUZA-i

272

Večeras od 18 sati, u Infoshopu Karlovac u MUZA-i u Haulikovoj 22, bit će održana još jedna radionica izrade fanzina. Radionica se sastoji od primjene nekoliko metoda dobivanja literarnog uratka, a polaznici će proći, osim klasičnog pristupa, i one rijetke pristupe pisanju literarnog uratka kao što je „found word poetry” i asemičko pisanje.  Metodom „cut&paste” na kraju radionice cijela grupa pristupa izradi poetskog fanzina, kombinirajući pisane uratke i ilustracije, u crno-bijeloj tehnici.

Voditeljica radionice je Sunčica Remenar iz zagrebačke udruge Attack! Sunčica Remenar, radi kao profesorica u srednjoj školi, ali i kao aktivistica od 1999. godine u području nezavisne kulture i volonterka u neprofitnoj udruzi Autonomni kulturni centar u Zagrebu. Pokretačica radionica pisanja u Attacku od 2011. do 2013. godine, sudionica literarnih kružoka Proezlotta od 2013. do danas, suorganizatorica večeri autorskih čitanja Otvoreni mikrofon (2011.-2017.) i voditeljica radionice pisanja slikovnice (S)Likovnica. U slobodno vrijeme piše poeziju i bavi se fotografijom.

Radionica u okviru ReaWL Tour 2017. provodi Autonomni kulturni centar u suradnji s platformom Clubture i udrugom KA-MATRIX iz Karlovca.