Suradnja u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa

255

Potpisan je Sporazum o suradnji u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa radi realizacije projekta “Zaštita od poplava grada Ogulina”. Njime će se regulirati angažiranje pravnika iz sustava Karlovačke županije te županijskih ustanova i tvrtki.

Ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović izrazio je zadovoljstvo jer je projekt, kako kaže, u visokoj fazi izvedivosti, te zahvalnost što se uključila državna i regionalna razina u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Suosjećati s problemima grada Ogulina itekako može bivši gradonačelnik Karlovca, sadašnji župan Damir Jelić jer je Karlovac pet puta bio poplavljen u posljednje tri godine.

Prema njegovim riječima, dosad su Hrvatske vode riješile oko 400 čestica, a riješit će još oko 10 posto od preostalih 300. Pravni kadrovi Karlovačke županije i županijskih tvrtki i ustanova pomoći će pak ubrzati proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za oko 270 čestica kako bi se što prije moglo pristupiti prijavi na natječaj za sredstva iz EU fondova.

Ovaj jedinstveni model suradnje pohvalio je i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te je istaknuo kako bi se on trebao proširiti diljem Hrvatske. Riječ je o projektu vrijednom oko 15 milijuna eura, a samo za imovinsko-pravne odnose Hrvatske vode će izdvojiti oko 20 milijuna kuna.

Sporazum su potpisali župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predstavnici ŽUC-a, KARLe, KODOS-a te karlovačke i ogulinske Opće bolnice. Projekt su svojom nazočnošću podržali saborski zastupnici Marija Jelkovac, Davor Ivo Stier i Tomislav Klarić.