Kolaudacija obnovljenih orgulja karlovačkog graditelja Johanna Heilingera iz 1857. godine održana je u župnoj crkvi Blažene djevice Marije Snježne na Dubovcu. Naime, obnovljene oruglje u ovoj crkvi zadnji su opus karlovačkog graditelja orgulja Heilingera. U istoj se crkvi nalazi orguljski pozitiv kao prvi opus istog majstora koji je ove godine obnovljen u radionici Heferer. U jednoj crkvi nalaze se dvoje orgulje prvi i zadnji izrađeni instrument istog majstora.

Obnovu orgulja omogućili su brojni donatori koji su prikupili oko 15 tisuća eura. Naravno, bez vrhunskog majstora Filipa Amona Polića financijska sredstva ne bi puno vrijedila. Puni procvat orgulja omogućio je jedan od najboljih orguljaša maestro Pavao Mašić, a sve uz Božji blagoslov dr.sc. Denisa Barića, tajnika Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Svečanost je započela misom koju je glazbeno animirao Zbor Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu vođen Jelenom Mužar Smenderovac te uz orguljsku pratnju Krešimira Klarića. Uslijedio je koncert na orguljama kojega je izveo maestro Pavao Mašić. Tom je prigodom predstavljena knjižica, urednika mosinjora Sentea, koja predstavlja 160 godina sakralne glazbe u Karlovcu.

Ovim je sjajnim koncertom započeo ciklus adventskih koncerata, koji se nastavlja druge adventske nedjelje, 10. prosinca, kada će u Nacionalnom svetištu svetog Josipa nastupiti Hrvatsko pjevačko društvo “Danica” iz Siska.