U sklopu projekta POPslastice u Knjižnicu za mlade dolazi Perica Jerković

494

Iz Knjižnice za mlade pozivaju na zanimljivo predavanje u sklopu projekta Knjižne POPslastice. U goste dolazi mladi stand-up komičar Perica Jerković, koji će govoriti o stand-up nastupima, književnosti i humoru kao odgovoru na aktualne društveno-političke događaje.
Predavanje će biti održano u srijedu, 6. prosinca u 12 sati u Knjižnici za mlade, Banjavčićeva 8, Karlovac.

Projekt Knjižne POPSlastice autorski je projekt kolega iz partnerske knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta. Ovim projektom mladima se žele ponuditi kvalitetni kulturni sadržaji, koji uključuju gostovanja vrhunskih stručnjaka s područja književnosti, televizije, glazbe, likovne umjetnosti, fotografije itd., kao i mogućnost raspravljanja, susreta i druženja mladih s uspješnim osobama.

Perica Jerković je uspješan slovenski stand-up komičar, autor predstave Rođen u Jugi, u kojoj između ostalog, govori i o svojim uspomenama na početak školovanja u Sloveniji. Prije dvadeset godina došao je u Sloveniju kao izbjeglica iz Bosne i Hercegovine. Kao student se počeo baviti filmskom, a kasnije i stand-up komedijom. Njegov humor prožet je s puno sarkazma i (samo)ironije. Zajedno s Vidom Valičem i Tinom Vodopivcem je autor prvog tzv. TV roasta u Sloveniji.