Pop slastice u Karlovac dovele Pericu Jerkovića

137

Dobra suradnja Knjižnice Mirana Jarca iz Novog Mesta i karlovačke Ivana Gorana Kovačića nastavljena je projektom Pop slastice. Radi se o programu kojeg novomeška knjižnica provodi već niz godina, a provodi se s ciljem podizanja kulture čitanja.

Ovim projektom mladima se žele ponuditi kvalitetni kulturni sadržaji, koji uključuju gostovanja vrhunskih stručnjaka s područja književnosti, televizije, glazbe, likovne umjetnosti, fotografije kao i mogućnost raspravljanja, susreta i druženja mladih s uspješnim osobama.

Perica Jerković je uspješan slovenski stand-up komičar, autor predstave Rođen u Jugi, u kojoj između ostalog, govori i o svojim uspomenama na početak školovanja u Sloveniji. Prije dvadeset godinadošao je u Sloveniju kao izbjeglica iz Bosne i Hercegovine. Kao student se počeo baviti filmskom, a kasnije i stand-up komedijom.

Projekt pop slastica Jerković je ocijenio jako dobrim, jer srednjoškolcima se na ovaj način lakše približava književnost i potiče na čitanje.

Pop slastice u Karlovac će stići ponovno sljedeće godine, najavljuju iz Knjižnice, a tko će biti gost neka ostane iznenađenje.