Tradicionalni veliki Božićni koncert u Draganiću

Veliki Božićni koncert održan je u Kuturnom Centru u Draganiću. Sudjelovali su gosti iz Domagovića – Puhački orkestar DVD-a i Mješoviti pjevački zbog Ad Hoc, kao i KUD „Lipa“ Slavetić. Uz domaćine KUD “Sveti Juraj” od Draganićaka su nastupili i Crkveni zbor Župe „Sv. Juraj“ te Crkvani zbor mladih Župe „Sv. Juraj“.

Petnaestogodišnja tradicija KUD-a Sveti Juraj Draganić nastavljena je i ove godine velikim Božićnim koncertom na blagdan svetog Ivana.

Koncert uvijek je vokalnog karaktera, a otvorili su ga i zatvorili domaćini. Na repertoaru starije grupe draganićkog KUD-a su bile tradicionalne božićne pjesme svih krajeva Hrvatske, a mlađi su izveli neke modernije. I ove godine pozvali su zanimljive goste: Puhački orkestar DVD-a i Mješoviti pjevački zbog Ad Hoc iz Domagovića te KUD „Lipa“ iz Slavetića.

KUD se i ove godine može pohvaliti s mnogim nastupima i nagradama. Posebno su ponosni na sudjelovanje na najreprezentativnijoj manifestaciji kulturno-umjetničkog amaterizma “Razglednici 6” koju je organizirao Hrvatski sabor kulture u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u travnju ove godine.