Gala večer u Zorin Domu oduševila publiku

269

U Gradskom kazalištu Zorin Dom kroz cijeli prosinac organizirali su se koncerti i predstave. U petak, 29. prosinca organiziran je i Novogodišnji gala koncert na kojem je nastupio Karlovački puhački orkestar i gosti iz Zagreba “Filmmusicaorkestar”.

Iako se puhački orkestri često povezuju s klasičnom glazbom, ovog puta pokazali su da to ne mora biti tako. Naime, Karlovački puhački orkestar je na flautama, trubama , saksafonima i drugima puhačkim glazbalima donio Karlovačkoj publici božićne hitove na savim drugačiji način.

-Puhački orkestar ima bogatu povijest te je važan za kulturu grada, jer grad koji nema puhački orkestar i velik broj amatera koji se bave glazbom ne može se nazvati pravim gradom, poručio je Srećko Šestan, ravnatelj Zorin Doma.

 

Gosti iz Zagreba “Filmmusicaorkestar” poznat je po interpretaciji najpoznatijih filmski hitova. Čari starih pjesama uz dozu humora donjeli su u karlovačko kazalište. Oni su oduševili publiku pjesmama iz starih filmova pa je i publika zapjevala s njima.

 

 

Oba nastupa svojom pjesmom i glazbom donjela su nešto novo i drugačije uz njegovanje tradicije i kvalitetne glazbe.