Domaćin dvoranskog prvenstva u tenisu ove godine i Ogulin

613

Odlukom Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza 2018. godine prvi put otkada se održavaju dvoranska prvenstva u tenisu Zagreb nije domaćin već je ta čast pripala gradovima Ogulinu, Osijeku i Zadru. Svaki od navedenih gradova je dobio priliku organizirati dio prvenstva. S obzirom da Ogulin trenutno ima najbolju tenisku dvoranu u Hrvatskoj dobio je organizaciju četiri državna prvenstva, a organizacija najjačeg prvenstva – kategorija dječaka do 14 godina starosti pripala je upravo Teniskom klubu Ogulin.

Na prvenstvu sudjeluju igrači koji su za Hrvatsku dvije prethodne godine na ekipnim prvenstvima Europe osvojili naslove europskih prvaka. O jakosti prvenstva svjedoči i činjenica da sedam igrača ima međunarodni razred što znači da su na europskoj rang listi svrstani među prvih 50 igrača Europe.

No, nije samo teniska dvorana ono čime se tenisači u Ogulinu ponose. Iznad svega to su i rezultati koje postižu igrači TK Ogulin. Pogled na teniske rang liste HTS-a pokazuje da se nalaze u svim kategorijama u sam vrh hrvatskog tenisa.

Prvo natjecanje do 14 godina počinje već ovaj vikend od 6. do 9. siječnja.

Prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniore do 16 godina će se održati od 20. do 23. siječnja, vikend poslije toga je prvenstvo za seniorke od 27. do 30. siječnja, dok će drugi vikend u veljači u Ogulinu biti održano prvenstvo za juniorke do 18 godina.