Još jedan stolnoteniski turnir u Generalskom Stolu

728

Zadružni dom u Generalskom Stolu danas je još jednom bio domaćin tradicionalnom turniru u stolnom tenisu kojega svake godine početkom siječnja organizira lokalno sportsko društvo – Športsko društvo Generalski Stol. Radi se o međunarodnom turniru koji je ove godine okupio 40-ak natjecatelja.

Stolnotenisači iz gotovo svih dijelova Hrvatske i susjedne Slovenije koji se poluprofesionalno bave ovim sportom okupili su se na još jednom turniru u organizaciji Sportskog društva Generalski Stol. Društvo djeluje od 1998. godine, a glavni su pokretač brojnih sportskih zbivanja u općini. Članovi su aktivni u gotovo svim sportovima, no najviše vole stolni tenis.

 

U Generalski Stol rado dolaze prijatelji iz Slovenije i to od samih početaka turnira. Domaći pak igrači često putuju u susjednu državu na tamošnje turnire. I ove godine došli su i oni koji se stolnim tenisom bave profesionalnije, pa ne vide baš neki izazov u protivnicima, no rado se odazovu.

Stanovnici Generalskog Stola vole se baviti sportom, no, dobro bi im došla i kvalitetna sportska dvorana. Organizatori turnira uspjeli su osigurati dvoranu zadružnog doma za još jedan turnir na kojem su se mogli vidjeti vrsni sportski potezi.