Pojačane aktivnosti u prometu tijekom vikenda

274

Pojačane aktivnosti u prometu nastavljaju se provoditi i u veljači s ciljem zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Policija je na području Policijske uprave karlovačke, u razdoblju od 2. do 4. veljače pojačano nadzirala i sankcionirala prekršaje iz tzv. kategorije „četiri glavne ubojice u prometu“, vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisnu uporabu mobitela, ali i druge prekršaje koji uzrokuju teške prometne nesreće.

Kontrolirano je 391 vozilo te je evidentiran 131 prometni prekršaj. Od navedenog broja evidentirano je 18 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja vozila i to dva u naseljenom mjestu i 16 izvan naseljenog mjesta, osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 91 ostali prekršaj.

U tom razdoblju evidentirano je 17 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 10 osoba je lako ozlijeđeno. Najveća zabilježena koncentracija alkohola bila je 2,60 promila i to kod vozača na području Ozlja.
Kako bi se izbjegla stradavanja u prometu i ovom prilikom apeliramo na sve sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, poručuju iz policije.