Dijamantne diplome Hrvatskog sabora kulture za KUD Rečica i Željka Gojšića

KUD Rečica proslavio je svoj 95. rođendan svečanim koncertom u Zorin domu. Sudjelovalo je stotinjak folkloraša, a osim domaćina, nastupili su i KUD sv. Juraj Draganić, Vuge i Hrvatski pleter iz Novog mesta. Koncert je bio posvećen dugogodišnjem predsjedniku Željku Gojšiću koji je preminuo prošle godine.

Većina članova KUD-a od malih je nogu uključena u KUD i tu tradiciju prenose s koljena na koljeno te zapravo čine jednu veliku složnu obitelj. S ponosom njeguju kulturnu i povijesnu baštinu svoga kraja, a da KUD čeka svijetla budućnost, dokaz su brojni mladi koji se kontinuirano uključuju u rad društva.

Mnoge generacije rečičkih tamburaša podigao je Josip Vušir, koji je uz talent Rečičaka, pružio odličan temelj za novog voditelja novih naraštaja. Za ovu su se priliku okupili rečički tamburaški veterani pa ih je na pozornici zasviralo pedesetak svih generacija.

KUD Rečica za svaku se prigodu uvijek pripremi najkvalitetnije moguće. Tako je bilo i ovog puta. Uz koreografirani, ali i izvorni folklor pokazali su svoju uvježbanost i usklađenost.

Koncert je posvećen nedavno preminulom Željku Gojšiću, predsjedniku KUD-a u nekoliko mandata, koji je velik dio svog života i životne energije utkao u ovo Društvo. Uime Hrvatskog sabora kulture, ZAKUD-a Karlovačke županije i gradske zajednice predsjednica ZAKUD-a Jasna Požar uručila je KUD-u Rečica i posthumno Željku Gojšiću dijamantne diplome za uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture. Prizanje Željku Gojšiću preuzela je njegova kćer Ana Gojšić.