Srbi i Hrvati će se u budućnosti morati truditi biti malo bliži. Ozbiljnom i odgovornom politikom nastojat ćemo pomoći svima vama koji živite u Hrvatskoj i čiji ste lojalni građani, poručio je to predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Srbima okupljenima u Gvozdu. Zahvalio je svima koji uspijevaju opstati i živjeti u miru i slozi na ovim područjima.

Ceste koje vode prema općini Gvozd nikada nisu bile bolje očišćene. Od ranog se jutra nestrpljivo očekivao dolazak Aleksandra Vučića, a prije nego li je stigao u osnovnu školu posjetio je jednu obitelj nedaleko Vrginmosta. Došao sam razgovarati o svim otvorenim temama, jer o mnogo čemu ne mislimo isto. Iste muke tište i hrvatske i srpske obitelji, rekao je Vučić okupljenima u tamošnjem društvenom domu.

Stanarska prava, obnova kuća, zapošljavanje pripadnika srpske nacionalne manjine u državnim institucijama, problemi stipendiranja studenata i učenika, infrastruktura i sport, brojna su pitanja upućena Vučiću, na sve je strpljivo odgovorio i obećao pomoć Srbije.

Svoj govor iz Gline 1995. godine nije htio komentirati, odnosno poručio je: Imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo živjeti. Ovakvu hajku i harangu nijedan hrvatski predsjednik i premijer neće doživjeti kad dođu u Srbiju.

Prije nego se našao s mještanima Vrginmosta i okolice, Vučić je u osnovnu školu odnio poklon za tamošnje učenike – deset laptopa.