Poticajna četvorka je ocjena kojom bi gradonačelnik Damir Mandić ocijenio svoj i rad svojih suradnika u prvih šest mjeseci mandata. Koju ocjenu će mu dati gradski vijećnici vidjet ćemo sutra, jer će se upravo polugodišnje izvješće o radu gradonačelnika naći na sjednici Gradskog vijeća.

Konferencija za medije uoči sjednice Gradskog vijeća i polugodišnjeg izvješća gradonačelnika potrajala je 40-ak minuta. Pobrojeni su projekti odrađeni u tom razdoblju, kao i oni koji su započeti ili su u planu.

U ovih šest mjeseci Mandić i njegovi zamjenici primili su 184 građana putem prijema te odgovorili na 101 medijski upit. Iako je izvješće gradonačelnika zakonska obveza, Mandić kaže kako je cilj napraviti inventuru i usporediti predizborna obećanja s onim što je do sada ostvareno. Na početku mandata cilj je bio staviti sustav u mrežu, povezati tvrtke i ustanove, u jednom dijelu u tome se uspjelo, kaže Mandić. U tom kontekstu će pridonijeti i sistematizacija gradske uprave i tvrtki.

Grad je trenutno partner ili nositelj u europskim projektima vrijednim oko 70 milijuna kuna. Iako ih dosta ima društvenog karaktera i oni su itekako važni jer pružaju egzistenciju mladim ljudima koji su preko njih zaposleni, poručio je Mandić.