Karlovačka će publika ove subote, 3. ožujka, imat će priliku uživati u koncertu The Frajli. Koncertom se pridružuju humanitarnoj akciji za ABA terapiju. Početak je u 20 sati, a cijena ulaznice je 100 kuna.
Članice grupe The Frajle su četiri dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča. Sa četiri vokala i dvije akustične gitare osvajaju publiku od 2009. godine,to je njihova posebnost koja ih izdvaja od ostalih izvođača na glazbenoj sceni te privlače publiku različitih glazbenih usmjerenja.The Frajle izvode različite glazbene brojeve koje stilski obuhvaćaju čardaš, pop rock, ali i šansonjerske melodije. Ponekad se čine poput kabaretske družine, a svemu tome doprinosi njihova upečatljiva kostimografija, koja ih također čini bitno različitima od ostatka scene. 

Koncert je humanitarnog karaktera jer su sredstva namijenjena Udruzi Zvončići. To je jedina udruga u Karlovačkoj županiji koja pruža rehabilitaciju djeci s najtežim teškoćama u razvoju. Kako bi proširili i poboljšali rad, cilj im je uvođenje ABA terapije svim zainteresiranim korisnicima bez naknade.

ABA (Applied Behavior Analysis) terapija je znanstveno dokazana metoda kojom se može pomoći djeci s autizmom i drugim poremećajima u razvoju, te ima za cilj naučiti dijete ponašanju koje će mu pomoći u svakodnevnom funkcioniranju. Udruga ima za cilj prikupiti financijska sredstva kojima bi se pokrili troškovi obvezne supervizije ABA terapije na minimalno godinu dana korištenja ove nužno potrebne terapije djeci s autizmom i drugim teškoćama u razvoju.