Otvorena ProjektiKA – uz sajam projekata, brojna predavanja, edukacije, radionice…

Sajam projekata projektika prilika je da odgovorimo kamo ide Karlovačka županija. Između stotinjak projekata izabrana su 43 koji će ilustrirati kako se promišljaju pravci razvoja, poručio je predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman. Uz karlovačke i projekte susjednih županija predstavljeni su i projekti iz Bihaća te Novog Mesta.

 

Došli smo u trenutak kad više ne možemo reciklirati stara rješenja i stalno ponavljati jedno te isto, nego svi zajedno, javno i privatno, tražiti nova rješenja. Gradovi, općine, Županija i država moraju biti umreženiji i na raspolaganju privatnom sektoru, rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

 

Samo novim modelima možemo pokrenuti gospodarski uspon, a to potvrđuje i ovaj dogadaj, poručio je ministar državne imovine Goran Maric otvarajući prvi sajam projekata Projektika.

Uz sajam održavaju se i brojne edukacije, radionice, okrugli stolovi i poslovni susreti, to je ujedno i nastavak i nadogradnja Kataloga projekata, multimedijskog materijala koji je do sada izrađen za promociju domaćim i stranim partnerima.

 

Kroz edukacije je obrađeno 10 tema, a 24 stručnjaka na predavanjima su objasnili kako planirati, izraditi i financirati projekte. Organizatori Projektike su Grad Karlovac, Karlovačka županija, Razvojna agencija Karla te županijska gospodarska komora u kojoj je održan dio posvećen predavanjima i seminarima.

Sajam ProjektiKA ostaje otvoren i sutra u Zorin domu.