Dan općine Josipdol proslavljen je radno. Naime, tamo je danas održan kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije i predstavnicima općine. Raspravljalo se o projektima koji su u planu i provedbi u Josipdolu, a prije svečanog dijela obilježavanja Dana općine, nazočni su obišli prostor osnovne škole u kojoj su u tijeku radovi na energetskoj obnovi.

Radovi na krovištu su pri kraju, a upravo je taj projekt definiran prioritetnim na prošlom kolegiju župana koji je krajem godine održan u Josipdolu. Nakon toga bit će potrebno promijeniti i dio stolarije, no to je manji financijski zahvat nego krovište koje je vrijedno 747 tisuća kuna.

No, u Josipdolu je još nekoliko projekata koji čekaju realizaciju. Razgovaralo se o projektu vodovoda Modruš, izgradnje Dječjeg vrtića u Josipdolu, kotlovnice na bio-masu koja bi toplinskom energijom opskrbljivala više javnih objekata, izgradnja Vatrogasnog doma kao i sportske dvorane pri Područnoj školi u Oštarijama.

 

Osim razgovora o projektima, župan je prisustvovao proslavi sv. Josipa paljenjem svijeća kod spomenika na groblju te prisustvovanjem misi.