Susret predstavnika Čistoće s delegacijom austrijskih gospodarstvenika – tema je bilo učinkovito gospodarenje otpadom

U organizaciji Austrijskog veleposlanstva odnosno Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i Čistoće Karlovac u Maloj vijećnici održan je susret delegacije predstavnika austrijskih tvrtki čija je djelatnost povezana s gospodarenjem otpadom odnosno proizvodnjom i prodajom komunalne opreme i vozila te predstavnika Čistoće.

Direktorica Čistoće Josipa Škrtić Pucarević i suradnici upoznali su predstavnike austrijskih tvrtki s poslovnim aktivnostima tvrtke koje imaju za cilj stvaranje pretpostavki za učinkovito gospodarenje otpadom na području grada Karlovca. Tom su prilikom austrijski gospodarstvenici upoznati s podacima o informatizaciji tvrtke (digitalnom katastru spremnika, digitalnom katastru divljih odlagališta), aktivnostima vezanim uz reciklažna dvorišta kao i otplinjavanju i energetskoj oporabi Odlagališta Ilovac.

Austrijski gospodarstvenici predstavili su svoje proizvodne i općenito poslovne mogućnosti na području gospodarenja otpadom, kao i moguće interese u tom segmentu.

Obje strane iskazale su spremnost za nastavak budućih kontakata i razmjenu poslovnih informacija.

Susret u Karlovcu organiziran je u sklopu gospodarskog skupa „Gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj“, koji je Austrijsko veleposlanstvo osim u Karlovcu organiziralo i u Čakovcu, Prelogu, Krku i Mariščini.