Proljetni sportski tjedan počeo danas – mogućnost besplatnih treninga do 8. travnja

Sjedilačke navike i život u virtualnom svijetu odražava se negativno na tjelesno i psihičko zdravlje djece, opadaju im motoričke sposobnosti, raste broj djece s viškom kilograma, nepravilnim tjelesnim držanjem i deformacijama kralježnice. Vođeni motom: ugasite svoja računala, mobitele, igrice i televizore i pridružite se drugoj djeci u Proljetnom sportskom tjednu, iz Karlovačke športske zajednice organizirali su manifestaciju koja privlači velik broj osnovnoškolaca.

Ena i Niko sportom se bave i inače. Ipak, odlučili su iskoristiti priliku i besplatno isprobati gimnastiku. Oboje su se dobro snašli, a najbitnije je da ne sjede doma, već se kreću i druže s brojnim vršnjacima.

S polaznicima je uz trenere radila i mlada gimnastičarka Ana Belobrajdić. Ona trenira više od dvije godine i sada rado dijeli svoje znanje za zainteresiranim osnovnoškolcima.

Proljetni sportski tjedan traje do 8. travnja, a interes je dobar, iako je bilo godina kada je bilo i više djece koja su sudjelovala u aktivnostima, ipak organizatori su zadovoljni, kao i treneri sportskih klubova. Dio djece odluči ostati u sportu nakon što se tjedan dana besplatno okušaju u proljetnom sportskom tjednu.

Djeci je ‘u kodu’ da trče, penju se, skaču, guraju, okreću, preskaču, vuku, natječu se s pravim, a ne virtualnim prijateljima. Djeca koja se bave sportskim aktivnostima lakše sklapaju prijateljstva, snalaze se u grupi i lakše socijaliziraju. Sport im pomaže i pri podizanju samopouzdanja, uči disciplini i stvara radne navike, poručuju iz Zajednice.