4. regionalni forum obiteljskog smještaja za regiju Lika – Karlovac

Na 4. regionalnom forumu obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac obrađene su različite aktualne teme kroz edukativna predavanja stručnih predavača. Neke od njih su : alati za unapređivanje kvalitete obiteljskog smještaja, trendovi, zakonodavna regulativa, financiranje, mogućnost umrežavanja, primjeri dobre prakse.

Organizator je sekcija Zajednice obiteljskog turizma za regiju Lika-Karlovac koja djeluje u Županijskim komorama Karlovac i Otočac u partnerstvu s Turističkim zajednicama Karlovačke i Ličko senjske županije.

Ovaj je sektor u naglom razvoju još od 2008. godine, ističe Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac.  Stoga je ovakav način unaprjeđivanja znanja dobrodošao.

Prema Kuzmanovim riječima, za obiteljski je smještaj presudno da je on sve više izbor onih kvalitetnijih gostiju. Nekada je on bio izbor zbog niže cijene, a danas gosti kroz obiteljski smještaj žele upoznati destinaciju, ljude i običaje. Tu leži prilika za plasiranje ponude lokalne zajednice.

Forum je izazvao velik interes ljudi iz sektora turizma, što dokazuje i prepuna sala restorana La Mirage.