Mali Dugorešani učili o prometnoj kulturi

Program prometne kulture za najmlađe proveden je danas u OŠ Vladimir Nazor. Učenici drugih razreda iskušali su svoje vještine na prometnom poligonu kako bi uvidjeli da nije lako biti vozač. Uz Jumicar instruktore program je proveden u suradnji s PU karlovačkom, Gradskim društvom Crvenog križa i Vatrogasnom postrojbom Duga Resa.

Već pet godina na nacionalnom nivou provodi se preventivna akcija koja za cilj ima povećati sigurnost najmlađih u prometu. Ovu je obuku do sada prošlo više od 40 tisuća učenika drugih i trećih razreda u 200-injak hrvatskih škola.

Učenici su saznali više o ponašanju u prometu, a pri tome se i zabavili. Uz učenike OŠ Vladimira Nazora u čijoj je dvorani program održan, priključili su se i učenici iz OŠ Ivana Gorana Kovačića.

Osim teorije i prakse za volanom, najmlađi su učili i o pružanju prve pomoći, ali i kako biti osjetljiv na zvukove, od onih brzog automobila koji škripi i predstavlja opasnost u prometu, do zvonca bicikla. Teoretska, a potom i praktična nastava rezultirale su i dobivanjem potvrde o uspješnom sudjelovanju u programu.