Kinoklub Karlovac, pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, i ove godine donosi filmski program u Vojnić. Nastavljamo projekt započet 2014. godine, te tijekom travnja u sklopu projekta Filmski Uskrs i Vaskrs u suradnji s Općinom Vojnić i Knjižnicom i čitaonicom Vojnić organiziramo besplatne filmske projekcije i filmske radionice za djecu, te okrugli stol „Djeca i film u malim sredinama“, kažu iz Kinokluba Karlovac.

Petak, 20.04.2018.

19:00 – Izbor filmova s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

20:00 – Mali gangster (sinkronizirano)

Subota, 21.04.2018.

20:00 – The Circle

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori, a izbor filmova s prošlogodišnjih Revija bit će prikazan kao uvod u ovo filmsko druženje.

Mali gangster (sinkronizirano, prikladno za djecu, mlade i one koji se tako osjećaju od 6 godina nadalje):

R: Arne Toonen

G: Thor Braun, Henry van Loon, Meral Polat, René van ‘t Hof

Sinopsis:

Jedanaestogodišnji Rik stalna je meta zajedljive djece iz susjedstva, a njegov tata – koji bi, kako smatra Rik, ovom maltretiranju trebao stati na kraj – izgubljen je slučaj. Nakon što tata dobije novi posao, otac i sin sele u novi grad, a Rik to vidi kao priliku za novi početak. Novim prijateljima predstavlja se kao sin mafijaškog vođe, a svoj styling korjenito mijenja kako bi što više nalikovao sinu jednog gangstera. No, što ako se njegove laži okrenu protiv njega? Šarmantna i zabavna komedija o odnosu oca i sina temeljena je na istoimenom uspješnom romanu za djecu autorice Marjon Hoffman.

The Circle (drama, znanstveno-fantastični, triler)

R: James Ponsoldt

G: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Bill Paxton, Karen Gillan,

Sinopsis:

The Circle, film snimljen prema svjetskom bestselleru, obrađuje temu morala u bliskoj budućnosti. U prvom redu su prikazane posljedice tehnologije u odnosu na želju pojedincada bude prisutan u svijetu u kojem je moć izjednačena sa brojem online sljedbenika.

James Ponsoldt donosi nam slojevitu priču o Mae Holland (Emma Watson), mladoj djevojci ustrajnoj da ostvari karijeru u informatičkom svijetu. Pridružuje se tehnološkoj i socijalnoj nemani tvtkiTheCircle, gdje vrlo brzo dokazuje svoju vrijednost i uspinje se u hijerarhijikompanije.

Pod pritiskom osnivača kompanije Eamon Bailey (Tom Hanks) i u želji za uspješnom karijerom, Mae pristaje postati zaštitno lice kompanije sa milijardu followera ali istovremeno gubi svoj identitet.

U ovom napetom tehnološkom trileru nitko nije posve siguran jer su kamere posvuda i pratesvaki vaš korak.

Projekcije će biti održane u kino dvorani Doma kulture Vojnić, a ulaz je besplatan. Tijekom vikenda bit će održana i radionica stop animacije za osnovnoškolski uzrast.