U ponedjeljak sedma Noć knjige

582

Noć knjige po sedmi će put biti održana u ponedjeljak. Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” već od početaka redovito sudjeluje s brojnim aktivnostima od jutarnjih sati, pa do duboko u noć, na dvije lokacije – u centrali i u Knjižnici za mlade. Ovogodišnja tema Noći knjige je “Budućnost knjige”.

Manifestacija se obilježava i povodom dva datuma, 23. travnja, Svjetskog dana knjige i autorskih prava te 22.travnja, Dana hrvatske knjige. U sklopu ovogodišnje Noći knjige u Karlovcu će se održati 21 aktivnost od jutarnjih do noćnih sati.

U program su uključene brojne institucije, organizacije, neprofitne i interesne skupine te tvrtke koje se bave knjigom, među kojima je i Aquatika.

Programi će se odvijati u centrali Gradske knjižnice u ulici Ljudevita Šestića i u Knjižnici za mlade u Banjavčićevoj ulici. Značajno je spomenuti da je ovo četvrta godina posjeta karlovačkom zatvoru. Slijedi literarni kviz, sastanak Čitateljskog kluba, kreativna radionica i projekcija filma.

Još više sadržaja odvijat će se u centrali. Sve započinje matinejom za najmlađe s predstavljanjem bojanke Ivane Francisković Olrom nakon čega slijedi još nekoliko radionica tijekom cijelog dana. Jednako bogat je i redovni program koji obuhvaća pričaonice, izložbe, izbor najčitatelja i druženje uz glazbeni sastav Nos Tres, ali sve nabrojano samo je vrh ledenjaka.

Detaljan program može se vidjeti na stranicama gradske knjižnice www.gkka.hr. Cilj ove bogate manifestacije je poticanje kulture čitanja i uvažavanja knjige koja je u današnje vrijeme zapostavljena.