Buđenje, zbližavanje i vraćanje vjere u Karlovačku županiju

U gotovo jedanaest mjeseci otkako je postao župan Karlovačke županije, Damir Jelić povukao je niz brzih, ali promišljenih poteza koji su usmjereni na učinkovitije djelovanje. Štednja, preusmjeravanje tih sredstava na razvoj, jasno zacrtani ciljevi i rokovi realizacije velikog broja projekata, nekoliko su ključnih odrednica početka njegova mandata. Mnogo se toga promijenilo pa i datum i mjesto proslave Dana županije.

Početak svog mandata na čelu županije Jelić sažima u tri točke. Prva je probuditi županiju da ne bude samo servis za preuzimanje nacionalnih financija koje onda preusmjerava lokalnoj razini.

Druga je zbližavanje sa svim dijelovima županije, odnosno potaknuti veće zajedništvo s općinama i gradovima, što se ostvaruje kroz kolegijie na terenu.

Treća točka je vratiti vjeru da se može živjeti u Karlovačkoj županiji, da je to srce Hrvatske i da se vlastitim radom mogu stvarati materijalna dobra za dobrobit naših obitelji, kazao je župan.

Osim niza konkretnih poteza od gospodarstva do obrazovanja, do promjena je došlo i u centralnom protokolarnom događanju, proslavi Dana županije. Umjesto 12. travnja, izabran je 1. svibnja, dan svetog Josipa Radnika.

Ovogodišnja proslava održat će se uoči tog blagdana, u petak, 27. travnja., a svečana sjednica u prostoru Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu.