Na 8. Turniru oružjem na crni barut Bastion okupili se strijelci iz cijele Hrvatske

723

U Hrvatskoj je samo nekoliko klubova koji se natječu u oružju na crni barut, a jedan od poznatijih klubova koji se bavi ovim disciplinama je Klub za praktično streljaštvo “Bastion” koji je na Sportskom strelištu Jamadol održao 8. Turnir oružjem na crni barut “Bastion” u nedjelju 24. travnja.

Klub “Bastion” od početka svog djelovanja organizira turnir oružjem na crni barut. Ove godine odazvao se velik broj natjecatelja koji su imali prilike natjecati su u četiri discipline a stigli su iz raznih dijelova Hrvatske, Rijeke, Pule, Zagreba i Splita. Iako je u turnir u Karlovcu poznat u streljačkim krugovima postoje i problemi poput stigmatizacije ovoga sporta. Sport je zastupljeniji kod starije populacije i nije poznat široj javnosti. Jedan od najvećih problema s kojima se susreću strijelci je taj što mogu svega na par mjesta u Hrvatskoj trenirati i organizirati ovakve turnire jer ne postoje prikladni tereni.

Usprkos problemima i nemogućnostima treniranja, postignuti su dobri rezultati na ovogodišnjem turniru. Domaća ekipa “Bastion” osvojila je prvo mjesto u disciplini pforzheim/puška a Ivica Vidović prvak je u disciplini na 25 metara. Ekipa “Dabrovi” osvojili su prvo mjesto u disciplini boutet/pištolj dok je pobjedu u disciplini peterlongo/revolver odnijela ekipa SK Frankopan.