Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac organizirala je Dan otvorenih vrata. Željeli su na zanimljiv i kreativan način predstaviti javnosti školu i obrazovne progame. Posjetili su ih brojni učenici osmih razreda, a vodiči su im bili učenici TUŠ-a.

U obilazak škole, prvenstveno školskih praktikuma posjetitelje su vodili učenici TUŠ-a. Svi zajedno sa svojim profesorima pripremili su zanimljive prezentacije. Gosti su tako mogli vidjeti što je sve potrebno za dobar gulaš, od vatre, puno povrća, kvalitetnog mesa i kobasica do puno strpljenja i ljubavi kuhara. Miksali su se smootiji od voća, mlijeka i bezalkoholnih likera, pripremale torte po posebnoj recepturi učenica slastičarskog smjera, u školskom kuharskom praktikumu servirala razna jela, a mogli su se okušati i u barmenskim vještinama mućkanja koktela.

Osmašima su se mućkanje koktela i općenito prezentacije TUŠ-a svidjele i približile školu pa razmišljaju i o upisu nekog od smjerova. U dva obrazovna sektora -Ekonomija, trgovina i poslovna administracija te Turizam i ugostiteljstvo, školuju se prodavači, komercijalisti, konobari, kuhari, slastičari i turističko-hotelijerski komercijalisti. Zahvaljujući kvalitetnim programima i puno sati prakse, na kraju obrazovanja spremni su za tržište rada i lako se zapošljavaju.

Bogat i raznolik program ovih Otvorenih vrata začinila je i utrka konobara koju su učenici održali u Radićevoj ulici ispred prostora škole. Bitna je brzina, ali i da se ništa ne prolije. Uz sve to ne smije se zaboraviti niti na lijepo držanje i stil.